21 oktober 2006

2005-08-13

Annaklara på äventyr i bilbranschen, del 3 - den slutliga döden

Efter två månader som bilägare fick Annaklara slutligen nog. Bilen hade stannat alltför många gånger på konstiga platser för att annaklara skulle vilja se åt den igen. Batterier hade laddats ur, trots att de var nyinköpta. Bensin hade runnit ur tanken. Reparationer hade kostat pengar. Regn hade regnat in. Osv. Osv. Osv. Den enda gången bilen hade varit riktigt bra var under kulturparti-veckan.
Nu var det alltså dags för en sista färd mot giljotinen - bilkyrkogården. Den stackars röda volvon gjorde ett sista försök att blidka Annaklaras mordlystnad. Den startade så lätt och vackert som den aldrig gjort förr. Annaklara blev något vankelmodig. Kanske var de dyra rengöringsoljorna som hon inhandlat två dagar tidigare det som behövdes för att göra bilen frisk?? Kanske bilen nu skulle gå så vackert och fint som aldrig förr? Hon beslutade sig dock efter mycket tvekan att köra till Buttles Bilskrot, och där bestämma sig för om bilen skulle få leva eller ej. Volvon verkade glad över att få komma ut på vägen igen. Den gick som ett litet snällt lamm ända fram till Buttle. Men så fort Bilen fick syn på bilskroten insåg den att loppet var kört, gav upp och dog självmant. Lättad insåg Annaklara att hon tagit rätt beslut och krängde bilen till skrotnissen för 1000 kr.
Här slutar sagan om Annaklaras äventyr i bilbranschen för denna gång. Knske blir det en ny historia någon gång när Annaklara blivit rik och har råd att skaffa sig en frisk bil. Men det lär nog dröja.

Inga kommentarer: