21 oktober 2006

2005-06-21

Annaklara på äventyr i bilbranschen, del 2

kl. 13.00:
Annaklara tar cykeln med sig på bussen till Visby för ytterligare en bilhandlardag.

kl. 13.30:
Annaklara är lycklig och nöjd över att cykelturen till lumpboden går snabbare och är lättare än promenaden veckan innan.

kl. 13.50:
Annaklara når lumpboden och möts av en nu nykter men härjad alkisgubbe med guldkedja kring halsen. Bilen är fortfarande till salu och Annaklaras 25%-iga nedprutning av priset har gått igenom! Alkisen måste vara i riktigt desperat behov av pengar. Efter några byråkratiska samtal till försäkringsbolag och vägverk är bilen i Annaklaras händer! Hon lämnar lumpboden som förvånad bilägare. Cykeln knölas in i den rymliga bagageluckan och Annaklaras nya liv som bilburen påbörjas. Första steget blir att leta upp en bensinmack. Hon har hört av lumphandlaren att bilen ska ha 98-oktanig bensin, men glömmer trots detta att trycka på den rätta knappen, så bensinen blir 95-oktanig. Nervositeten stiger. Som tur är ryms det bara fyra liter i tanken. (Bensinmätaren trasig?) Hon parkerar bilen vid östercentrum för att leta reda på sina ensemblekamrater i stan.

kl. 16.30.
Annaklara ska starta bilen för färd hem mot Roma. På parkeringen stannar bilen två gånger. Gulp! Men sedan åker den snällt hem till Lövsta.

Inga kommentarer: